Trädgården

onsdag 19 juni 2013

Hopplösa rabatter


Förra sommaren invaderade kirskål, brännässlor, knölklocka och sorkar några av mina rabatter. 
Eftersom vi hade långt gångna planer på att gräva upp trädgården för att dra vatten och avlopp till vårt slakteribygge, så lade vi inte mycket energi bakom problemet, utan lät ogräs och infiltratörer få leva ett relativt fritt liv :)

Men, det är inte alltid som det blir som man tänkt sig. Slakteribygget lades på is, men trädgården fortsatte ju att existera. Liksom de oinbjudna... Och denna sommar har vi fått betalt för gammal ost.

I de två bortersta rabatterna kämpar nu de stackars rabattväxterna med kraftigt växande infiltratörer. Beslutet är taget att dessa två ska grävas upp, växterna sorteras och tvättas fria från eventuella rötter från sådana oönskade individer som knölklockan, kirskålen, brännässlorna o en del annat som jag faktiskt inte vill ha där... Hit räknas; blåklint, rölleka och rudbeckia!

Men sommaren har hittills varit väldigt torr, och grävprojekt är ju inte så roligt mitt i sommarblommningen. Därför får detta vänta till hösten. Då hinner jag ju under tiden dokumentera vad jag har, vad som ska bort och kanske dessutom gräva en ny rabatt....
Man hinner ju tänka och planera väldigt mycket under tiden!

Under tiden njuter vi av trädgården som den är...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar