Trädgården

söndag 26 juli 2009

Bokmässa
Nu var det ett tag sedan jag var här och skrev... men det är ju sommar och fullt upp i trädgården, i butiken och bland djuren. Dessutom så har jag hjälpt Gerd på Bokcafét en hel del både inför, under och efter den stora BOKMÄSSAN som gick av stapeln 18-19 juli. Mycket arbete, men vad kul det var!!!! Massor av människor som precis som jag älskar böcker. Jag hoppas att Gerd är riktigt nöjd - och att det blir bokmässa även nästa år.

En av föreläsarna var Gunnel Karlsson, och självklart var jag där. Jag var till och med hennes assistent under föreläsningen. En sådan absolut underbar människa... så jordnära, så varm och så äkta trevlig. Kram Gunnel och mycket tack för tips, inspiration och nya infallsvinklar på trädgården!

I växthuset växer det så det knakar. Vi skördar - än så länge - gula busktomater i mängd. Och så goda dem är! Och gurkorna... jo, jag vet att vi har satt för många, OCH att vi faktiskt inte riktigt vet hur dessa skall skötas för att ge maximal skörd. Kan man var tuff och hård mot gurkplantor? Någon som har goda tips HÖR AV ER!!!!

Nu avvaktar vi några fina dagar, för vi vill åka och koppla av på vårt älskade Hönö. Tyckte att nästa vecka såg lovande ut... men när vi spanade in väderleksrapporten dagen efter, så hade dem ändrat det vackra vädret till regn. Inte så kul... men det gör inte så mycket. Det finns mycket som behöver göras hemma, så det blir väl bara att fortsätta.


2 kommentarer:

  1. Ja hon var helt underbar att lyssna till, Gunnel! En riktig inspiratör må jag säga! Du kan beskära alla sidogrenar på gurkorna så blir de inte så buskiga. Toppdressa gör jag med yrkesodlarjord, om det är rätt el. fel vet jag inte. Gödslar gör jag varje vecka med nässel- el. guldvatten. Kramizzz!

    SvaraRadera
  2. SÅÅ kul att höra av dig igen men visst är det så att mesta tiden går till uteverksamhet även om det regnar! Jag hade så gärna velat komma till bokcafe´t och lyssnat på föredraget men jag var tvungen att ta hand om mitt eget lilla cafe´men har förstått att jag verkligen missade något!
    Hoppas att allt är bra med dig och familjen och att vi ses snart! Kramar från mig!

    SvaraRadera