Trädgården

fredag 31 juli 2009

I sorg och glädje...

Mitt prunkande växthus före "katastrofen"

Men gurkorna har klarat sig - tack o lov!


Tänk vad fort glädje kan bytas till sorg. Min glädje över växthuset och den fantastiska odlingen av tomater och gurka! Och nu... bladmögel!!!! Först på våra tidiga potatisar och sedan på TOMATERNA... Och det gick så fort. Som tur är verkar det som om Golden Delight och Ida Gold är resistenta för dem har klarat sig - i alla fall än så länge. Och det är från dessa som jag skördar; gula fina tomater och röda små söta. En tröst är ju att det blir en himla massa gurka, god fantastisk gurka, så nu gäller det att äta.

Nu är växthuset ganska tomt. I princip alla tomatplantor åkte ut. Några avbladade jag i ett försök att hejda framfarten. Dessa ser ut som skelett. Nu gäller det att planera för något annat kul därinne - kanske flyttar jag in pelargonerna för dem gillar inte regnet.


2 kommentarer:

  1. Usch vad trist! Varför får man bladmögel? Jag har rensat bort väldigt mycket av mina blad på tomaterna för att det inte ska bli en djungel, dels tar det för mkt vatten och dels får ju inte tomaterna solljus. Har klarat mig från sjukdomar, pust... Tur att du kan äta av "mina" plantor ;-) Kram

    SvaraRadera
  2. vilken otur! konstigt att bara vissa sorter fått det men tur är väl det då kan du njuta av några iaf. För visst är det njuta man gör när man kan gå ut och plocka direkt från grön kvist!
    Kramar Lotta

    SvaraRadera