Trädgården

onsdag 25 november 2009

Listan är lång...


...och det är dags att börja beta av den, för i morgon är det premiär på vårt öppethållande i butiken inför julen. Har sprungit som en tätting fram o tillbaka mellan huset o butiken, hämtat varor och pinaler som förhoppningsvis skall skänka julstämning. Fick ordnat en hel del av utedekorationerna i går, och tur var väl det, med tanke på att idag är de hårda vindarna och regnet tillbaka... Idag blir det till att göra slutklämmen inomhus; fixa med utebeslysningen, göra nya skyltar (Vägverket har återigen plockat ner våra skyltar!!!!) och bära in ved så att den är torr när vi skall tända i spisen... ja, det gäller att skynda sig för mörkret kommer fort. Sådana här gråmulna dagar, känns det som om ljuset inte når fram trots att det är dag...

Var en sväng hos Gerd på Bokcafét igår. Och drabbades av en släng av avundsjuka, även om jag inte borde det. Men hon hade fått det så fint o juligt, fast det har jag oxå fått i butiken. Lider nog en aning av prestationsångest - eller rättare sagt av eget högt ställda krav. Egentligen är jag faktiskt ganska nöjd:-)

Satte pepparkaksdeg i morse innan jag gick ut med hästarna. Nu skall jag ta tag i listans rödmarkerade punkter (de viktigaste) och pricka av en efter en. Är det något som är tillfredsställande så är det när punkter prickas av från "att-göra-listan".

Ha en underbar dag
Ulrika

4 kommentarer:

 1. Är helt övertygad om att du har det precis lika fint som Gerd! Här är det inte mkt julgrejande alls...bara pepparkakorna. Gör just nu en hemsida till, det är sååå roligt, fast samtidigt svårt att vara kreativ på beställning. STor kram

  SvaraRadera
 2. tack för din hälsning hos mig, den värmde mitt hjärta!
  kamomilla

  SvaraRadera
 3. Vilken jätte mysig lite butik ni har! Önskar jag kunde komma förbi...Alltid mysigt me personliga ting...

  SvaraRadera
 4. Du är bara bäst!!! du har det hur mysigt som helst hos dig och det var ju redan innan du började julstöka. Längtar efter att få se din butik och njuta av brasan! Tack för dina hejarrop, det är så skönt att höra och jag tycker verkligen att det är kul att fixa och dona men tiden är ju allt för knapp. Sköt om dig och vi ses imorgon en sväng för att byta saker.
  Kramar i massor

  SvaraRadera