Trädgården

onsdag 16 september 2009

Avkastning

Grönsaksavkastning...

Frodig höstgrönska...

Den vackra Hannah, med potensialer till avkastning...
Igår var det dags för premiär på hästryggen på min nya Hannah. Det blev en spännande tur, som faktiskt resulterade i att jag åkte av!!!! För första gången på jag vet faktiskt inte när, så lyckades jag bli avkastad. Hannah har fått styra och ställa som hon vill hos en ung tjej som varit hennes tidigare foderägare... "Men nu är det slut på det, lilla Hannah. Nu har du hamnat hos en enveten och segerviss 45-åring, och då slutar det bara på ett sätt; vi kommer att bli goda vänner och du kommer underfund med att det är trevligt att ha mig som ledare."

Trots att hösten så sakteliga tar över, så finns ändå prakten i trädgården kvar. Har börjat plocka bort och rensa lite här och var. Känner sådan lust att minimera i trädgården efter all frodighet. Krukor töms, pelargoner flyttas in i växthuset och ger plats för höstens alla vackra löv att singla ner med höstvindarna och landa på den nyklippta och krattade gräsmattan.

Växthusets tomater, gurkor och chilifrukter fortsätter att ge skörd, även om tomaterna nu är på upphällningen. Troligtvis blir det för fuktigt i växthuset under nätterna, för även gurkorna börjar säga ifrån. En del plantor börjar ruttna, vilket är synd. Att inte kunna gå ut och hämta sig en gurka eller fyra:-), kommer att bli konstigt. Hoppas dock att alla chiliplantor hinner gå färdigt innan frosten kommer. Värme och sol i massor nu denna veckan kan göra susen.

2 kommentarer:

 1. Ny design! Det är så roligt att fixa med! Visst är hösten på G, men det gör inte så mycket tycker jag, jag gillar hösten. Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt klara, soliga höstdagar är underbara tycker jag och det är skönt att rensa bort det nedvissnade och se den mustiga svarta jorden kika fram igen och lägga sig i vila till nästa säsong, det tråkiga är att allt i växthuset börja tryta och salladen blir fattigare och fattigare igen) .
  Låter som om Hannah har mött sin överkvinna, bra! ge dig inte!!!
  Jag slår en signa ang. dag och tid för vår träff.
  Kram

  SvaraRadera