Trädgården

måndag 28 september 2009

På gång äntligen!

Ibland när man vänder ryggen till så finns dem bara där - dem vackra ögonblicken...

Nu jobbar vi på...

...stenarna flyttas och marken jämnas...


... och mycket blir det att fylla eldhögen med...Som vanligt blev det mycket arbete under helgen som gick. Vi hägnade in hela maderna där det fortfarande fanns bete kvar till fåren. Vi slet i tre timmar innan allt var stängslat och klart, sedan släppte vi på fåren, som först blev alldeles till sig i allt överflöd av gott gräs, men som sedan undrade var är det goda höt som vi fått den sista veckan och helt resolut bara tog sig ut från den nya hagen och in i den gamla. Här stannade dem och bräkte efter hö... fårskallar! Det krävdes en timmes lirkande och lockande innan vi fick dem att förstå att nu skall ni stanna i denna nya hage. Och faktiskt, dem går fortfarande kvar! I alla fall sist jag kollade till dem:-)

Annars fortsätter arbetet med vårt nya fårhus. Material till grunden är beställt och kommer i mitten av veckan. Så innan dess är det en del förberedande arbete som skall till. Vi har en stor brasa som konstant matas på med gammalt skräp...

I lördags eftermiddag var vi på "kurs" hos Morgan o Lotta (kram ni underbara människor!) i lördags och lärde oss hur man känner när lammen är slaktmogna. Alltså lagom feta i hull. Det var roligt och jag praktiserade genom att klämma på våra egna (de som är så tama att jag kommer intill!), under övertalningsförsöket i den nya hagen i söndags.

Dessutom har vi anmält oss till en kurs i lammproduktion som skall gå fyra kvällar under december och januari i Rångedala. Väntar med spänning på detta kurstillfälle. Är väldigt kunskapstörstande för tillfället. Morgan har förutom denna kursen anmält sig till en 2-dagars styckningskurs på Varekils Slakteri skiftet november/december. Hej och hå, nu är bollen i rullning och det skall bli så himla roligt!!!!

4 kommentarer:

 1. Hej! Tack för titten hos mig! Vet du, ibland kommer det kommentarer som får extra stor betydelse....Jag har en tid känt att asch, det blir inget bra det här med bloggen, det känns så fånigt, vad skriver jag om egentligen och....? Så jag har haft funderingar på att sluta med bloggandet....så kommer det en kommentar från någon...helt ny...som ger så positiv respons. Tack, jättemycket! Nu stannar jag nog kvar i bloggvärlden ett tag till.
  Till din egen blogg! Så inspirerande och så härligt liv du lever. Lamm/fårproduktion, med päls och slakt och uthus och en massa, massa att lära sig! Så spännande. Känner du Lotta? Jag känner henne inte, men jag tycker att hon verkar vara en helt underbar tjej.....hennes goa och glada barn har glatt mig många gånger. Lyckliga barn är som balsam för själen,
  Kram till dig. Du gjorde min dag!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Den grävmaskinen känner jag ju igen! Den står nu på vår gårdsplan ;-). Roger "leker" varje dag, det är en riktigt "boys toy"! Ang. 9:e vet jag inte.. har inte hört något från Lotta, mer än kommentaren på bloggen. Vad spännande med alla kurser ni går! Förstår att lördagen i Grovare var en hit, det är en väldigt mysig familj vi har i vår närhet du..! KRAMEN

  SvaraRadera
 3. Hurra nu är ni igång och jag är så glad och impad över er ihärdighet! skall bli kul och intressant att följa bygget. Kul att ni uppskattade och hade nytta av vår invägning, alltid roligt att få dela med sig lite för du har givit mig så himla mycket, tack för att ni finns i vår närhet!
  kram (nu skall jag fira helg=ledig fre,lör,sön)

  SvaraRadera
 4. Imorgon kl. 19 ses vi äntligen! Härligt kul det ska bli.. sitter just nu och planerar vad det ska bli för laktosfri och glutenfri mat :-). KRAM!

  SvaraRadera