Trädgården

måndag 14 september 2009

Helt plötsligt...

Min "Ilse Krohn", som egentligen tycker om zon 1-3,
men faktiskt både överlevt, frodas och blommade hos mig i zon 5.

Längst in bland det gröna frodas fantastiska pumpor.
Har fått många underbara tips på vad man kan göra
med denna grönsak. Tack alla underbara marknadsbesökare!!!

...upptäckte jag att hösten kommit. Det har varit en absolut fulltecknad tid av marknader, möten med människor, sågning, hästförsäljning och mottagande av ny häst, butiken, konstrunda, fårhusplanering... mm. mm.
Allt har löpt i ett, och jag har inte haft tid att uppfatta höstens intåg. Plöstligt har naturen bytt färg, luften är klar och hög - det har blivit kallare och rönnbären lyser i kapp med höstsolen. Löven flyger av björkarna och landar på daggvått gräs. Naturen drar sig tillbaka och förbereder sig på vila.
Kanske dags för det själv också! Nja, inte riktigt än, men snart blir det väl så. Trädgården och jag skall ha konstruktivt grupparbete innan vintern slår till = omplantering och lite grävning:-)

Dessutom skall jag njuta av min nya bekantskap - Hannah -, ett mörkbrunt varmblodssto som kom till oss i söndags. En pigg och alert dam som förhoppningsvis skall förgylla tillvaron för oss med många härliga ridturer. Vår älskade lilla Embla åkte, efter viss envist motstånd vid transportlastningen, till sin - förhoppningsvis - nya ägare en stund innan Hannahs ankomst. Allt känns väldigt bra, och jag har växlat ner från turbofart till fyrans växel. Nu kan hösten få komma med dunder och brak. Mycket är på gång, och det känns bra; ingen stress, ingen oro.


1 kommentar:

  1. Jag gillar hösten, som gjort för att myspysa! Ang. chilisarna så var den gula den starkaste ;). De röda är ungefär som de röda du köper i affären. KRAM

    SvaraRadera