Trädgården

fredag 24 april 2009

Förvirrande

Solen lyser och värmer, och förvirrar en trädgårdsodlares sinne. Tänk det är bara april, men ändå så känns det i kroppen som om det vore maj. Jag luras att tro att det snart är dags för utplantering av sommarens små känsliga plantor. Men nattens frost talar distinkt om att det inte är dags ännu.


Jag i arbetstagenKöpte fröer från Odla.nu för ett tag sedan, och dessa har nu vuxit till sig och fick nya krukor igår. Eftersom jag förälskat mig i aklejor så blev det en del av den sorten - 'William Guinness', Coloradoakleja 'Silver Queen' samt 'Gardeners Store'.
Varje år lovar jag mig själv att inte köpa fröer till växter som jag inte vet förutsättningarn för, ändå gör jag om samma sak varje gång!
I år blev det en samling klättrande växter; luktärt, hyacintböna, Cardinal Climber, Spanska Flaggan, Morning Glory Grandpa och Chilean Glory Vine. Växterna skall förhoppningsvis bli stora och fantastiska och är tänkta att förgylla min pergola. De plantor som blir över säljer jag i vår lilla trädgårdsbutik, och det blev ganska många :-D


Biedermeierakleja - fast på fel håll! Vacker i alla fall ...

Förhoppningsvis går dessa väl ihop med mina rosor som väldigt sakta tar sig upp för pergolans ekstolpar. Trots att jag valt rosor som med råge skall klara min växtzon, så måste jag säga att jag är aningen besviken - eller så har jag för bråttom. Bilden av en fantastiskt dignande rosenpergola låter vänta på sig... kanske i sommar.


Min ekpergola en något murrig dag...

I väntan på att våren skall explodera, kör vi skit från gödselstacken till potatis och grönsakslanden. Hårt arbete för den som lastar skiten på traktorns skopa = mig! Morgan kör (han har ont i ryggen!).
1 kommentar:

  1. Du har det så vackert i din trädgård! Måste komma och se den live snart. Hoppas att det gick bra med växthuset. Kram

    SvaraRadera