Trädgården

torsdag 23 april 2009

Öppen Trädgård

Jag har en Öppen Trädgård!
Och man kan ju fråga sig varför. Jag har ingen park, ingen engelsk överdådighet, ingen stram fransk slottsträdgård.
I min trädgård går jag och alla sorters växtlighet hand i hand. Det finns inget speciellt ovanligt i min trädgård. Inga snörraka linjer, ingen rar flora att skrodera över, ingen medelhavshörna eller något Asieninspirerat "rum".
Min trädgård har kirskål, maskros och nässlor, vilka mycket enträget slåss om utrymmet med mina älskade aklejor, rudbeckior, rosor och flox. Självklart tycker jag inte om att ha dessa eländiga ogräs i mina rabatter, och ett ständigt krig pågår - men jag tar det med ro. Jag vill leva i symbios med de som bor i min trädgård - bin, humlor, fjärilar, maskar och fåglar mfl. Till och med grodor och paddor får bo i min trädgård, trots att jag har en lätt panisk rädsla för dessa varelser.
Trädgården är min retreat, min kraftkälla och min målarduk. Det är här jag tillbringar min tid - inte alltid med att trädgårdera, utan njuter och ser det vackra i det jag åstadkommit. Gärna tillsammans med en stor kopp starkt te! Lyssnande på naturen, i sol som i regn, i dagsljus som i skymning.
Trädgården är min experimentverkstad, och jag använder naturen som materialförråd hellre än går och köper "inredning" till mitt trädgårdsrum.
Att kunna erbjuda andra en stund av grön fägring och stillhet, är en av orsakerna till varför jag håller min trädgård öppen. Så att den som önskar skall kunna få ta del av den stora känsla av förnöjsamhet som den skänker, och kanske kan den skänka en strimma av lust och framtidstro trots bistra tider... En trädgård växer oavsett finanskriser och arbetslöshet.

Därför har jag Öppen Trädgård!

2 kommentarer:

 1. Tänk om det fanns flera som du Ulrika, som kan se trädgården för den det är och inte bara för att göra sig märkvärdig.
  kram Bitte

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med öppen trädgård men jag vet inte riktigt var du bor.
  Kul att du tittade in till mig hoppas vi ses och hörs mera. Spännande att se din trädgård.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera