Trädgården

fredag 14 augusti 2009

Mera skörd

Den helt underbara utsikten från vår stuga på Hönö!
Varje morgon satt jag på berget ovanför stugan och blickade ner på den lilla fiskehamnen
med en kopp te i min hand.
Såg de små fiskebåtarna komma tuffande utifrån Vinga och
sedan landa dagens fångst till gemytligt fiskesnack med de andra gôbbara.
Det är "morgonTV" det!

En inte riktigt bra bild på en del av det goda vi skördar.

Efter några absolut helt underbara dagar på Hönö, där själens batteri fick uppladdning inför kommande drabbningar, så är vi åter hemma på vår gård. Det första jag gjorde var att kolla växthuset. Hade jag lyckats rädda tomatplantorna från bladmögel och brunröta? Jo, ta mig tusan... trots att jag nästan repat av varenda blad på tomatplantorna, så börjar nu tomaterna mogna och vi har skördat en hel hög med gula pärontomater. Mycket goda! Vi har även smakat på vår alldeles första paprika - även den gul! Verkar som om vi av någon anledning har satsat på gula frukter i år. Men dem är goda oavsett färg.

Squash och pumpor växer så det knakar - och jag kan informera om att man inte behöver så många plantor som vi nu har. Vi skördade en squash på 2,1 kg och som var 35 cm lång. Sägs att dem blir beska och inte så goda, men jag kubade ner 1/3-del av den i en fisksoppa och mums vad gott det blev. Men visst, dem skall skördas tidigare - så nu gäller det att äta. Kul med egen skörd, man blir liksom lite stolt och billigt är det också. Behöver inte springa till affären och köpa dyra grönsaker. Nu kan man gå ut i sin egen odling och välja och vraka, och det gör ingenting om vi överkonsumerar för det kostar oss ingenting. Det är en lustfylld tid!

Annars är vi i full gång med att förbereda inför Konstrundan i början av september. OCH för Mästerodlaren samma helg - OCH för Höstmarknaden i Alboga helgen efter!!! Mycket, men är det kul så är det:-)

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Men du.. chilin ska bli lackröd innan du skördar den.. annars smakar den som paprika ;-). Kram

  SvaraRadera
 2. Den blev lackröd innan vi åt av den, och jag kan intyga att den var HET!!! Vi tog med oss ett gäng halvröda till Hönö, som fick mogna tillsammans med tomaterna. Och när dem blivit riktigt röda, grillade vi dem tillsammans med kött och korv - HETT:-)
  Tack för allt gott Anna!

  SvaraRadera
 3. Den där utsikten skulle inte jag tacka nej till, underbart!!! Låter som att du kommer ha en hektisk september, vi ses iaf på Odlingsmästerskapet, skall bli spännande att se hur det blir men höstmarknad i Alboga, när och hur?
  Sköt om dig och kramar i massor!

  SvaraRadera
 4. Höstmarknaden i Alboga går av stapeln lördagen den 12 september. Det är fjärde året i rad som den arrangeras. Är du intresserad av att delta kanske? Kontakta Karin Ceder på karin.ceder@telia.com, så kan du få mer info. Du kan ju hälsa från mig.
  Kram/

  SvaraRadera