Trädgården

torsdag 11 juni 2009

Håll tummarna!


Helgen då vi skall ha "Öppna Trädgårdar" här på Galtholmen närmar sig med stormsteg. Och plötsligt känns det som om tiden är alltför knapp. "Att göra"-listan är fortfarande lång och innehåller många punkter med "bör göras!".

Märkligt nog så verkar det som om allt kommer samtidigt... Våra lamm fick infektion i klövspalten och har fem dagar i rad fått penicillin. Lamm är inte speciellt lätthanterliga och svåra att övertala... men med hjälp från alla i familjen så lyckades vi att ge alla femton drabbade lammungar sina doser. Nu ser åtminstone allt bra ut, och hela högen är satta på nytt bete. Håller tummarna att ingenting mer händer före slakten i september!

Igår firade vi hela dagen att sonen Sebastian slutade 9:an! Regnet höll sig på avstånd under tiden alla elever rusade ut ur skolan och hoppade i sina olika kortegeekipage som skulle ta dem runt i Herrljunga. Gapandes och skrålandes höll dem liv i Herrljunga under en halvtimme, men sedan kom regnet!

Vi föräldrar for till Fölene i våra bilar, medan ungdomarna stod på det öppna flaket i ösregnet på sin färd till samma mål, och när dem kom fram såg dem ut som dränkta katter. Men man slutar ju bara 9:an en gång!!!

På kvällen var det öppet i Parken för alla elever - och alla elever fick "blåsa" innan dem gick in. Sorgligt nog så bojkottade majoriteten av eleverna parken till förmån för spriten! Visst är det för jäkligt att ungdomar inte kan ha roligt och släppa loss utan att ha sprit i kroppen. Vem har lärt dem det? Sebastian som inte brukar gå till parken för att han inte uppskattar allt bråk som blir i samband med sprit o droger, hade ändå bestämt sig för att åka dit och fira examen. Men redan halv elva ringde han o ville bli hämtad. Det var ingen kvar i parken...

Nåja, solen lyser med sin frånvaro idag. Men jag skall nog ändå gå ut och rota runt för att pricka av "bör göras" från min digra lista.

Hoppas att vi syns till helgen, och håll tummarna att vädrets makter är på vår sida!

3 kommentarer:

  1. skönt att ni verkar ha fått bukt på klövarna! På fåravelsförbundets hemsida finns det enligt min M råd för hur man kan värja sig från denna "pest", men du har säkert redan hittat detta. Hoppas hoppas att jag skall få tiden att räcka till så att jag kan komma och se din trädgård i helgen, skall på festival, 2 kalas och sedan skall ju vi hjälpa till lite på festivalområdet men förhoppningsvis!!!!! lycka till och mina tummar är redan hållna för dig! kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Ajdå, jag håller tummarna för att lammen blir friska och för att din öppna trädgård blir en succé. Vi kommer i alla fall! Ang. sprit och ungdomar kan jag inte göra annat än att hålla med. PS. Ändra länkarna till mig.. jag har ju bara en blogg numera..Kram

    SvaraRadera
  3. Bluehost is ultimately one of the best hosting company for any hosting plans you require.

    SvaraRadera