Trädgården

tisdag 2 juni 2009

Oj, oj, oj vad det går fort...

Så himla kul det är att odla - speciellt när man har växthus!


Nu är det färdigt!Mina jätterabarberDet ser inte mycket ut för världen men det är mitt växthus!Visst har du rätt Lotta - inte regnar det längre. Men det gjorde inget om det kom en skvätt:-) Har haft alldeles för mycket att göra ute och inte hunnit med att sätta mig framför bloggen...

Växthuset är på plats och fullkomligt fullproppat av plantor. Förutom egna så en del som vi shoppat. Vi var och hälsade på Anna i Vimle och självklart inhandlade vi en del plantor - tomat, gurka, chili och paprika och lite mer. Tack underbara Anna för ett inspirerande besök! Det växer så det knakar, även om det blir otroligt varmt i växthuset emellanåt. Springer som en tätting och öppnar, stänger, vattnar och kollar allmänna hälsotillstånd. Chilin har redan fått frukter!

För att kultivera mig, så var jag på kurs i Jäla i måndags om permakultur. Så otroligt spännande! En grov sammanfattning om vad permakultur är kan låta så här "Permakultur är en praktisk vetenskap som utvecklades i hela världen i över 30 år som en metod för uthålligt ekologiskt naturbruk och samhällsbyggande." (Från boken "Permakultur i ett nötskal" av Patrick Whitefield). Blir du nyfiken så ta en titt på http://www.permakultur.se/, där finns en hel del om vad det handlar om.

Annars går den mesta tiden nu åt att förbereda och göra snyggt inför vårt deltagande i Öppna Trädgårdar som går av stapeln 13-14 juni här på Galtholmen. Gräsklippare, gräsröjare, spadar, skottkärror går i skytteltrafik. Ogräs rensas och stora stenar som så sent som i höstas kördes ut ur trädgården - körs in i igen. Det är kul med sten! Nu hoppas vi bara på lagom snälla vädergudar som ger oss lagom med regn så att allt växer och börjar blomma tills det är dags. Och att det blir uppehåll den aktuella helgen. Är du nyfiken så kom och hälsa på oss under den 13-14. Att dela trädgårdsidéer och tankar är jätteroligt!

I fredags var Borås Tidning här och gjorde en intervju med mig. Spännande men också lite läskigt. Jag har en förmåga att prata på och sedan undrar man vad sjutton man har sagt. Men jag har fått förhandsläsa artikeln - och redigerat lite - så det skall bli kul när den kommer. Håll utkik i Borås Tidning, kanske kommer den till söndag!

Nej, nu måste jag nog ut en sväng innan åskan kommer. Min känsliga hjärna känner att det är väderomslag på gång. Tänkte jag skulle hinna klippa gräset och kanske täcka lite mer bland bärbuskarna.

Kram på er alla därute!

3 kommentarer:

 1. Jösses vad du gjort mycket och jag förstår att du inte hinner sitta vid datorn när du har en hel trädgård att fixa till nästa helg, vad jag blir impad av dig!!!!! Borås Tidning såååååå kul och vad spännande att få läsa vad du bubblat om........fniss fniss. Själv är jag så nöjd, hade mina första kunder igår, sålde rabarber och 2 skinn!!!!!tjooohooo, känner mig som en vinnare idag iaf.
  Kramar i massor till dig från mig! Lotta

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du har fått i ordning i växthuset! Åh den där föreläsningen hade jag gärna gått på, jag med! Var det hos Wardins?
  Kram

  SvaraRadera
 3. En HELSIDA i tidningen!!! inte illa och det kändes precis som du, trygg, glad, sprudlande och spontan! massor med kramar och ha en skön helg.

  SvaraRadera