Trädgården

tisdag 30 juni 2009

Blomstertider

En mysig sitthörna i skuggan av fläder, snöbollsbuske och plommon

En underbart frodig vy in i växthuset

Nyskördad gurka på hembakat glutenfritt bröd - smaskens!!!

Nu exploderar det i rabatterna. Färgkaskaderna är fantastiska och det är helt underbart att se alla dessa olika former av växtlighet, och dessa otroliga dofter! Jag njuter, trots att jag har en släng av pollenallergi..., trots att värmen gör så att det en del växter börjar få gula blad..., trots att livet är aningen motigt just nu..., så njuter jag.

Igår t ex skördade vi vår allra första gurka någonsin och åt - ljuvligt. Nu väntar vi bara på att tomater och chili skall byta färg, så vi kan börja skörda dessa också. Det finns väl inget mer underbart än att äta av egen skörd - vår skottkärra dignar av blandsallad, ruccola och rädisor. Måste säga att det var en hit att sätta rädisor så isolerat. Ingen ohyra, goda och starka i smaken och stor skörd. Grönsakslandet har tagit sig och frodas. Experimentet med att sätta potatis direkt i halm, verkar också ha slagit väl ut. Nu börjar blasten titta upp och det skall bli väldigt spännande att se vad som finns där under när det är dags för skörd.

Däremot blev det ingen midsommarpotatis - detta trots att vi valt en tidig sort (Solist), och att vi enligt konstens alla regler täckt med fiberväv mm. Men vad gör väl det, när det trots den extrema värmen växer så det knakar. Även om vårt intensiva vattnande nog är en starkt bidragande del i det hela.

2 kommentarer:

  1. Vad ni har det frodigt och fint! Idag fick jag ta och beskära mina gurkor, det växte så jag inte kunde gå förbi hinkarna ;-). EN chili har ändrat färg, men den ska bli ljusgrön... så det röda ska nog försvinna. Tomaterna väntar jag med på, fattar inte varför de ska ta sån tid att mogna. Hoppas livet för övrigt snart rättar till sig. Kram!

    SvaraRadera
  2. TACK för att ni kom och hälsade på oss i vårt kafe´tyvärr blev det inte så mycket pratat och vi kunde inte visa er vårt fåreri men jag hoppas att vi kan få fler tillfällen att bättra oss! TAck för presenten den hoppas jag skall pryda min trädgård, jag älskar dessa blommor och de ger mig fina minnen av min mamma!
    massor av kramar Lotta

    SvaraRadera