Trädgården

torsdag 18 juni 2009

Vilken braksuccé!!!!

Min trogna Meggie

Akleja 'Biedermeier'

Mycket grönt som förhoppningsvis blommar till midsommar - om värmen kommer.
Flammentaz och Alchemist

En ovanlig besökare - en Makaonfjäril


Jag och "glasleverantören" RogerAtt utgå från katastrofläge och tro det värsta är nog det bästa utgångsläge man kan ha. Vad kan då bli värre? Vädret var på vår sida, och trots att jag länge gick och petade och gnodde i trädgården för att hitta varje ogrässtrå som störde helheten, så visade det sig att majoriteten av besökarna var nöjda och belåtna. Inspiration, tips och idéer bollades fram och tillbaka, vilket var jätteroligt.

Lördagen som var lite mulen och med ett hotande regn som hängde i kanterna hela tiden, gav ändå en besöksskara på ca 30 personer. Vi var helt överväldigade! Tills söndagen kom och solen! Från att vi öppnade vid elvatiden fram till strax före fem (då åskvädret slog till med rejäl kraft!), hade vi långt över 200 personer i trädgården.

TACK, TACK & Tusen TACK alla som kom och såg vår trädgård!

Vi planerar redan inför nästa års Öppna Trädgårdar, och fick en hel del nya intressenter som ville vara med. Det skall bli spännande att se vad vi kan bjuda på då. Men nu, är det rast och vila som gäller. Mycket kraft har gått åt för att kunna presentera en trädgård i gott skick. Någon yoga och meditation har jag ännu inte hunnit med. De första dagarna i vecka var jag ute på jobbuppdrag som oxå tog mycket kraft. Därför har vi bestämt att imorgon - Midsommar - är det lugn o ro som prioriteras. Själen och musklerna behöver återhämta sig - annars orkar vi inte köra på i den hastighet som sommarens projekt kräver.

Många kramar till er alla & tusen tack för en underbar helg!
PS. Vill du lyssna till något alldeles speciellt - en musikalisk berättelse av den amerikanska kompositören Laurie Anderson. Helt otroligt magiskt och fantastiskt. Just nu sänder dem hennes 1,5 timme långa konsert på P2. Lyssna!!!! och fascineras.

Så här beskriver SR o radioprogrammet Laurie;
"en unik konsert med amerikanska världartisten, innovatören och kompositören Laurie Anderson. Anderson har sedan genombrottet med albumet Big Science (1982) framstått som en av popmusiken och performancekonstens verkliga förnyare när hon skapat sina multimediaföreställningar som ofta kretsat kring hennes unika texter som behandlar alltifrån sociala och politiska frågor till rent personliga betraktelser kring livet, kärleken och döden. Hon har samarbetat med artister som författaren William Burroughs och maken Lou Reed och var NASA:s första artist-in-residence. Föreställningen från Norrlandsoperan kallar hon för "Burning Leaves" och är en retrospektiv föreställning och konsert med några av hennes viktigaste kompositioner."

Jag lyssnade av en händelse i går kväll och blev alldeles förhäxad. Kunde inte lämna radion under hela konserten. Stannade till och med och åt vid diskbänken för att inte missa någonting. På ett sätt blev konserten min meditation!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar