Trädgården

fredag 15 maj 2009

Och solen den skiner

Sockblommans blad hör till mina favoriter.


Utsikt från mitt snart färdiga växthus
och doften från den stora häggen är helt underbar!


Mitt nysådda grönsaksland


Inte har det blivit mycket av det välbehövliga regnet. För visst vill jag ha regn av många olika anledningar - regn så att grönsaker och potatis växer, regn så att betena till djuren växer, regn till trädgårdens alla växter, regn före midsommar så att höet växer till sig och blir kraftigt och gott till vinterns utfodring... Ändå tycker jag att det är helt underbart att solen morgon efter morgon lyser in genom mitt fönster; att solen värmer upp luften tidigt så att jag kan sitta på min träbänk på baksidan av huset och läsa morgontidningen.

Men det börjar bli kris, det är alldeles för torrt... regndans? Ja, kanske är det dags för en regndans?

4 kommentarer:

 1. Tack för din söta kommentar på min blogg. Hoppas att vårarbetet i trädgården går bra!

  SvaraRadera
 2. Har varit i trädgården och grejjat så mycket att jag inte hunnit blogga som jag ska! Du skrev en liten fråga hos mig för ett tag sedan så nu har jag tillägnat dig mitt senaste kryddtips: kryddor som fungerar bra norröver! Håll till godo!
  Växthusmadam

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrika. kul att du tittade in.
  Nej, riktigt så kul att jag har en hel tavelbild bara på mig var det inte, MEN det är jag på bilden.
  Hittade en kul sida på en blogg, där man kan lägga in sitt eget ansikte på massa olika bilder..www.photofunia.com är adressen.. Därav detta.. Du får in och prova och göra ngt roligt.
  Ha det gött... kram Bitte

  SvaraRadera
 4. Vad fint du har det! Idag är jag helt slut.. idag kom regnet och min energi försvann totalt, förmodligen för att jag inte kan köra på i 190 km/tim idag. Så det blir ett par timmar på firman, sedan ska jag VILA :-). Kram!

  SvaraRadera