Trädgården

torsdag 7 maj 2009

Regnet det bara öser ner...

Mitt kaotiska planteringsrum, tillika projekt inbyggd altan!


...vinterjackan har åkt på, och jag håller mig på min inglasade altan och pysslar om alla fröplantor. Plötsligt känns det som om de fyra veckorna med värme och solsken aldrig inträffat. Vad fort man glömmer. Nåja, har ju längtat efter regnet, och på ett sätt är det skönt för nu kan jag äntligen ta tag i allt som inte blivit gjort inomhus:-)

Fick min pelargonbeställning från Odla.nu i förrgår och ägnade mig åt att sätta pluggplantorna i krukor. Åh, vad jag tycker om pelargoner... kan man få för många? Kanske, beror på hur stor plats man har. Och nu börjar det bli aningen ont om plats, men kärleken är svår att bemästra!


Grunden är lagd, nu är det bara resten kvar...
...bara regnet avtar!I måndags var jag och M på ympkurs! Första tanken var att vad skall jag där och göra.... men när vi kom dit, och lyssnade på denna fantastikt duktiga och entusiastiska äldre man med sin oersättliga kunskapsbank, var jag såld. Vi lärde oss att göra perfekta ympsnitt, olika ympmetoder och äpplesorter. Vi uppmanades att använda svenska aplar, eftersom dessa var anpassade till det svenska klimatet och kunde uppnå ansenlig ålder. Dagens fruktträd kommer oftast från länder som Holland, och saknar härdighet och kraft att leva här i våra breddgrader. Oftast blir dessa träd bara runt 50 år... Märks det att jag blev såld?

När vi kom hem hade vi med oss 8 vildapelplantor som vi planterade i en kommande äppellund. Ympningen får anstå till nästa år.

1 kommentar:

  1. Hej, tack för en jättemysig fm i onsdags!! hoppas att jag inte störde allt för mycket med min vilda son som flög upp och ner för trappan och sotade ur vedspisen mm mm.......... Jag är iaf helt såld på ditt galleri och butik, RENA DRÖMMEN för mig allt detta lantligt vita, romantiska i er idylliska trädgård!!! Tack igen och hoppas ni kommer till oss snart.
    Kram Lotta och ha en riktigt skön helg

    SvaraRadera