Trädgården

måndag 4 maj 2009

Åh, vad skönt...
Deklarationen är inne! Alltid ett gissel... trots att jag detta år förberett och sammanställt allt i god tid. Men väntar ändå in i det sista med att göra den! Skönt att få den ur världen...
Och skönt att det äntligen kom regn. En härlig skur kom under natten, som riktigt blötte ner mina törstiga fröbäddar och torra rabatter.
Det är inte alla som förstår glädjen i att upptäcka resultatet av sin egen odlarmöda. Jag satte i princip alla mina dahlialökar i stora kärl för ett tag sedan. Länge har jag nu gått och tittat mycket närgånget på jorden i dessa kärl, för att kunna upptäcka om det kommer något. Och mycket riktigt så trängde dem första gröna spräda skotten genom jordytan. Seger! Ja, kanske inte... naturen fixar ju det där på egen hand. Men det är så skönt att kunna känna att ens idéer faktiskt fungerar.
Även att mina i höst hemfraktade rodendendron, verkar ha överlevt, även om jag så sent som i veckan hade mina tvivel. Men idag har dem nästan slagit ut med underbara rosa blommor. Fast när jag hämtade dem, så sa dem att dem var vita... Nåja, spelar ingen roll, jag segrade även här...:-)


Mitt växthus tar sig långsamt. Grunden är lagd och vi har sågat ur ett gammalt äppelträd som stod lite för nära. Så nu i veckan hoppas jag att vi hinner montera upp det.

5 kommentarer:

 1. Jag förstår precis vad du menar! kram

  SvaraRadera
 2. Jag förstår glädjen över dina odlingar. Jag går ofta och tittar i mina krukor för att se vad som händer... Även mina dahlia knölar har trängt igenom jorden och börjar nu bli allt frodigare. Vad spännande med ditt växthusbygge. Vore kul att få följa det på din blogg.

  Många kramar från Camilla på Trädgårdsliv & Design

  ps. länkar till din sida så jag kan titta in till dig snart igen.

  SvaraRadera
 3. Ps igen... Glömde ju Tacka för besöket på min blogg. Kul att du hitta dit. Kram igen

  SvaraRadera
 4. Kul med växthuset som är på gång.....Varning..de blir fort fulla ; ))
  Du undrade över ett typsnitt som fanns på ett foto på min sida....Jag tror att det heter Zaphino jag har det i photoshop..
  /Janne

  SvaraRadera
 5. Det blir säkert jättebra skall du se.
  Växthus? VAd spännadne du kommer alrig ångra dig jag lovar.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera